atma.hr – 52
Priroda današnjeg dana je «kada se čini da stvar ne djeluje».

Ego često rabi silu kad stvari ne idu onako kako bi on to htio. Svi znamo kako bi bilo besmisleno u proljeće potezati nove izdanke ne bi li drvo brže raslo. Rast se odvija prirodnom brzinom i voćke će procvasti baš u pravo vrijeme.

Ako se naša zamisao ne ostvaruje brzinom kojom bismo mi to željeli, opustimo se i vratimo znanju da je na duhovnoj razini naša želja već ostvarena. Energija je tu, pokrenuta snagom našeg razmišljanja. Vrijeme nije značajka mudrosti koja je stvorila sve. Uzrok sporosti ostvarenja naše želje mogla bi biti i stalna promjena u obliku naših mentalnih slika. Sila s kojom radimo je osjetljiva te zahtjeva posvećeno i stalno zamišljanje.

Možda ćemo također pokušati zlorabiti našu moć ograničavajući univerzalnu inteligenciju i postavljajući pred nju nepredvidive prepreke. Svestvaralačka mudrost, to prvotno počelo, ni na koji način ne ovisi o određenim ljudima i stvarima. Ona nema prošlosti i ne poznaje budućnost. Ona je vječno sada, a što je za nas najvažnije, sama stvara sredstva kroz koja djeluje. Ako počnemo naručivati i zahtijevati ili ustrajati u zahtjevu da djeluje kroz određeni kanal ili na određeni način, time je nećemo privoljeti na svoje zahtjeve.

Otkrit ćemo da je nemoguće nešto ostvariti ako zamišljamo bez stvarne volje koja je dovoljno postojana da prebrodi oprečne ideje ili nedostatak vjere u našu vlastitu vezu s Bogom!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

atma.hr – 52
atma.hr – 52
POVEZANI TEKSTOVI