Priroda današnjeg dana su «poruke negativnih emocija».

Zar ne bi negativne emocije također mogle obuhvaćati važne poruke?

Ako smo često depresivni, to bi možda mogao biti znak kako nešto ne valja s našim životom i to bi nas moglo potaknuti da promotrimo svoju životnu situaciju i unesemo pozitivne promjene. Zato trebamo slušati ono što nam emocije govore, a ne ih jednostavno odbaciti kao negativne. Negativne emocije koje se vraćaju često sadrže poruku, kao i bolesti. Ipak, valja napomenuti da sve promjene koje napravimo, bez obzira jesu li povezane s poslom, odnosima ili okolinom, samo su kozmetički zahvati, ako ne izranjaju iz promijenjene razine svijesti, što znači da moramo postati svjesniji.

39

Dosegnemo li stanoviti stupanj prisutnosti, više nam nije potrebna negativnost da nam kaže što nam je u određenoj životnoj situaciji potrebno. Ali, sve dok negativne emocije postoje, koristimo se njima. Koristimo se njima kao nekom vrstom znaka i poruka koje nas podsjećaju da budemo svjesniji i prisutniji!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

72 PRVA POMOĆ ZA EMOCIJE

PRVA POMOĆ ZA EMOCIJE

Iscijelite emocionalne povrede prije nego postanu prevelike

Znamo da prehladu trebamo liječiti kako ne bi prerasla u nešto ozbiljnije, pobrinuti se odmah za sve ozljede, ubode, porezotine i modrice koje zadobijemo, ali često nismo svjesni da na jednak način mogu biti povrijeđene i naše emocije – što tada učiniti?

Ova vam knjiga daje praktične strategije za liječenje sedam uobičajenih psiholoških povreda koje doživljavamo u svakodnevnom životu: odbijanje, samoću, gubitak, krivnju, ruminaciju, neuspjeh i nisko samopoštovanje.

Knjiga također govori kako prepoznati emocionalne povrede i uvidjeti na koji nam način narušavaju kvalitetu odnosa i života, što učiniti da se oporavimo i krenemo dalje, te daje vježbe i savjete za pojedinačne emocionalne povrede za djecu i odrasle i prikaze konkretnih slučajeva iz prakse primjenjivih na vlastitu situaciju.

Responsive link unit text-62

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.