Priroda današnjeg dana je «potreba za stvaranjem».

Svatko od nas ima potrebu za stvaranjem, netko u većoj, a netko u manjoj mjeri. Neki od nas su ovu potrebu osvijestili, a neki to nisu. Ako smo potrebu za stvaranjem osvijestili tada se kreativno izražavamo u nekom obliku umjetnosti stvaranja, koja ispunjava i oplemenjuje naše «svakodnevno sivilo».

Stvaralačko izražavanje može biti i putem djece. S njima lako možemo postati kreativni. Nečemu ih naučiti, nešto im nacrtati, pokazati, posložiti, objasniti, poigrati se s njima. Premda igranje s djecom nama odraslima može izgledati banalno, to je vrlo lijepi pristup dječjoj kreativnosti. Djeca su bliža «izvoru» iz kojega smo svi potekli, bliža su duhovnom izvorištu, kojega smo mi odrasli pomalo zaboravili.

Zato se kroz kreativnu igru, kroz kreativno izražavanje možemo ponovno približiti božanskoj igri stvaranja. Božanska igra stvaranja, koja je stvorila nas i ovaj materijalni univerzum, igra je Maye ili kozmičke iluzije, ali za nas ljudska bića toliko stvarna da želimo sudjelovati u ovoj božanskoj igri stvaranja. Kada nešto stvaramo, tada se približavamo božanskom principu. Znamo osjetiti kako vrijeme ljepše prolazi, a okusi života i svakodneve okoline su svjetliji, prozračniji, mirisniji. Lakoća postojanja tada se manifestira kroz kreativno stvaranje.

Pokušajmo, zato danas biti kreativniji barem u mašti, barem s djecom, barem s pripremom ručka ili večere, barem u odnosima s prijateljima, s partnerom ili s kolegama na poslu.
Njegujući kreativnost promijeniti ćemo sebe i druge!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.comATMA OGLAŠAVANJE

3 MILIJUNA POSJETA MJESEČNO

Reklamirajte svoj događaj, proizvod ili uslugu na portalu atma.hr

Atma portal bilježi približno 3 milijuna posjeta mjesečno, a vaš će oglas u mjesec dana vidjeti oko 800 000 čitatelja.

U tijeku je i jesenska akcija - 20% popusta na određene vrste oglašavanja!

Spremni smo vas predstaviti našim čitateljima - isprobajte!

Detalji ovdje

Prethodna objava21.10. Zagreb – Radionica: Otkrijte svoju Sjenu u odnosima
Slijedeća objavaNe vraćaj se onom tko te već povrijedio – evo zašto!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.