Priroda današnjeg dana je «Mjesec u zvijezdi Šravana»

Mjesec, ovaj promjenivi planet danas se nalazi u zodijačkom znaku Jarca u zvijezdi Šravana. Simbol ove zvijezde su «tri otiska stopala» što je prema predaji učinio bog Višnu i na taj način obuhvatio nebo, zemlju i podzemlje. Ako se osvrnemo na simoličko značenje broja tri tada možemo reći da s ovim brojem vlada planet Mars koji je arhetipski zadužen za kretanje, energiju i aktivnost ali i za određene sukobe i svađe. Zbog toga se na današnji dan mogu javiti određeni sukobi s okolinom ili na površinu mogu isplivati neki već pomalo zaboravljeni problemi.

Mars kao i broj tri pretstvaljaju kretanje, to je princip dinamike i zbog toga je danas izuzetno povoljan dan za nove početke, posebno povezane uz sportske aktivnosti. Broj tri posebno povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost.

Naše prošle aktivnosti dovele su nas ovdje gdje smo sada a naše sadašnje aktivnosti kreirati će našu budućnost.

U današnje vrijeme su posebno popularni tekstovi poput «kako ostvariti povoljne životne okolnosti» u tri koraka ili u pet ili u sedam itd. Možda bi se trebali zapitati zašto tri, pet ili sedam.

Možda je broj tri ipak najednostaviji za ostvarenje rezultata, trebamo u svoj život uvesti samo tri stvari, a ne njih sedam!

Uživajmo u broju tri, kako bismo ostvarili svoje želje i ciljeve, kako bismo izašli iz područja suprotnosti, koje je povezano uz broj dva. Naime, broj tri ujedinjuje dvije zaraćene i suprostavljene suprotnosti, npr. tamu i svjetlost, dobro i loše, puno i malo itd. Uvođenjem treće funkcije mi transcendiramo područje suprotnosti npr. ako previše radimo nije dobro, ako premalo opet nije dobro, samo će umjerenost i «srednji put» o kojem je govorio Budha dovesti do ravnoteže i do ostvarenja naših životnih ciljeva!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

atma.hr – 39

atma.hr – 39

Prethodna objavaTražio je puno toga za druge, ali ANĐEO mu je dao samo 1 stvar!
Slijedeća objavaIspravno razumijevanje vremena temelj je ispravnog razumijevanja izvora mase i gravitacije
Avatar photo
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.