Priroda današnjeg dana je «Mjesec u zvijezdi Šravana»

Mjesec, ovaj promjenivi planet danas se nalazi u zodijačkom znaku Jarca u zvijezdi Šravana. Simbol ove zvijezde su «tri otiska stopala» što je prema predaji učinio bog Višnu i na taj način obuhvatio nebo, zemlju i podzemlje. Ako se osvrnemo na simoličko značenje broja tri tada možemo reći da s ovim brojem vlada planet Mars koji je arhetipski zadužen za kretanje, energiju i aktivnost ali i za određene sukobe i svađe. Zbog toga se na današnji dan mogu javiti određeni sukobi s okolinom ili na površinu mogu isplivati neki već pomalo zaboravljeni problemi.

Mars kao i broj tri pretstvaljaju kretanje, to je princip dinamike i zbog toga je danas izuzetno povoljan dan za nove početke, posebno povezane uz sportske aktivnosti. Broj tri posebno povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost.

Naše prošle aktivnosti dovele su nas ovdje gdje smo sada a naše sadašnje aktivnosti kreirati će našu budućnost.

U današnje vrijeme su posebno popularni tekstovi poput «kako ostvariti povoljne životne okolnosti» u tri koraka ili u pet ili u sedam itd. Možda bi se trebali zapitati zašto tri, pet ili sedam.

Možda je broj tri ipak najednostaviji za ostvarenje rezultata, trebamo u svoj život uvesti samo tri stvari, a ne njih sedam!

Uživajmo u broju tri, kako bismo ostvarili svoje želje i ciljeve, kako bismo izašli iz područja suprotnosti, koje je povezano uz broj dva. Naime, broj tri ujedinjuje dvije zaraćene i suprostavljene suprotnosti, npr. tamu i svjetlost, dobro i loše, puno i malo itd. Uvođenjem treće funkcije mi transcendiramo područje suprotnosti npr. ako previše radimo nije dobro, ako premalo opet nije dobro, samo će umjerenost i «srednji put» o kojem je govorio Budha dovesti do ravnoteže i do ostvarenja naših životnih ciljeva!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

39

39

Prethodna objava28.08.-03.09. Otok Rava – Iyengar Yoga Retreat
Slijedeća objava03.09.-10.09. Otok Rava – Detoks Retreat
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.