Priroda današnjeg dana je “karmičko čišćenje”.

Svatko od nas u svojem životu prolazi kroz određena karmička čišćenja. Ona u svakom slučaju nisu ugodna ali su korisna za našu vječnu dušu. Možemo razlikovati nekoliko nivoa čišćenja. Najosnovnije je čišćenje na nivou fizičkog tijela koje se odigrava putem bolesti. Zatim slijedi čišćenje na nivou duha ili uma što se manifestira kroz različite svakodnevne probleme, nevolje, nezgodne situacije i sl. Slijedeći viši nivo čišćenja je uvreda od voljene osobe npr. od našeg bračnog partnera. Tu se već suočavamo sa velikom snagom karmičkog pročišćenja jer su na tom nivou uključene naše emocije, a posebno naš ranjivi ego. Slijedeći nivo čišćenja ide direktno na našu dušu. Tada osjećamo da je nešto “odvratno na našoj duši”. To se može manifestirati kroz osjećaje da se sami sebe gadimo, da ne želimo prihvatiti niti sebe niti svoj život pa se čak mogu javiti i misli da želimo učiniti samoubojstvo. To se zove i “crna noć duše”.

atma.hr – 78
Ritmovi dolaska karmičkih pročišćenja mogu se dosta lako prepoznati, mada sve ovisi o našoj svjesnosti kako ćemo ih prepoznati.

Karmičko čišćenje može krenuti sa običnim glavoboljama tijekom par dana, tada ubrzo doživimo neku nelagodu na poslu ili od svojeg prijatelja. Nakon par dana započinju problemi u kući sa partnerom ili s djecom i tada se počinjemo osjećati dosta jadno. Što učiniti kada krenu takva čišćenja? Treba se samo prepustiti, ne sukobljavati se, ne opirati se čišćenjima koja žele uvesti neke promjene u naš život. Preporučljivo je pojačati svoju duhovnu praksu, recimo putem meditacije. Svatko od nas prolazi kroz ove periode, neki od nas češće, a neki od nas rjeđe. Dobra metoda prepoznavanja karmičkih čišćenja je analiza jyotish horoskopa.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

121 OSHO – SLOBODA OD ILUZIJE

SLOBODA OD ILUZIJE

Knjiga o Egu

Živimo u vremenima „lažnih vijesti“ i pitamo se zašto naša stvarnost izgleda tako iskrivljeno. Osho našu „lažnu osobnost,“ ego, navodi kao glavni uzrok. Ego označava vašu ambiciju da budete superiorniji od drugih, da budete važniji, da budete netko tko posjeduje moć nad ljudima, pomoću politike ili novca. Sve su to različite dimenzije vašeg ega. Ako nastavite ispunjavati te želje nikada nećete biti zadovoljni, ispunjeni.

Ova knjiga je antologija kompleksnih problema ega, ambicije, moći i destruktivnosti iz perspektive suvremenog mistika. Ego predstavlja suprotnost od vašeg pravog sebstva. Vi niste ego. On vam nikada ne dozvoljava da dobijete uvid u svoje pravo sebstvo. Osho predstavlja buntovni pristup, a najveća pobuna jest postati promatrač našeg ega. Osoba bez ega nije egoistična niti ponizna, ona je jednostavno autentična, iskrena.

Prethodna objavaElli H. Radinger: Mudrost vukova – Kako razmišljaju, planiraju i skrbe jedni o drugima
Slijedeća objavaDa novac ne postoji, što biste radili?
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here