Priroda današnjeg dana je “naš odnos prema autoritetima”.

Kozmičko načelo današnjeg dana upućuje nas na preispitivanje našeg odnosa prema autoritetima. Svi smo u školskim danima imali ponekog strogog učitelja. U to vrijeme smo ga se bojali i strepili od njegovih satova. Ipak, kada sada pogledamo unatrag, obično zaključimo kako su upravo oni strogi učitelji bili i najbolji. Od njih smo najviše naučili. U vedskoj tradiciji bilo je uobičajeno da učitelji budu vrlo autoritativni. Učitelja se nije pitalo zašto se nešto radi, već se to uradilo. Danas to naravno nije tako. Ali, danas učitelji nemaju ni takvu odgovornost kakvu su imali u vedska vremena. Danas nas podučavaju informacijama a vedski su učitelji podučavali mudrosti i duhovnom razvoju. Razlika je naravno velika. Prema tome, velika je razlika između našeg odnosa prema suvremenim učiteljima i odnosa prema nekome tko ima stvarni autoritet.

Mogućnosti i izazovi današnjeg dana:

Ako nismo savladali naše lekcije s područja autoriteta, danas se možemo suočiti sa trzavicama i problemima vezanim uz vodeće ljude na našem poslu. Potrebno je ostati pribran i sagledati situaciju iz drugačijeg ugla.

Današnje smjernice za razmišljanje:

Kakvi su naši odnosi s autoritetima? Kako se slažemo sa svojim šefom/šeficom na poslu? Da li ih prihvaćamo ili im pružamo otpor?
Da li možemo sebe sagledati kao osobu od autoriteta?

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com


Widget not in any sidebars
Prethodna objavaOgrlica (choker) “Zauvijek ljubav” – Oniks i koralj
Slijedeća objavaNajsuvremeniji postupak detoksikacije organizma
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.