atma.hr – 52
Priroda današnjeg dana je “naš odnos prema autoritetima”.

Kozmičko načelo današnjeg dana upućuje nas na preispitivanje našeg odnosa prema autoritetima. Svi smo u školskim danima imali ponekog strogog učitelja. U to vrijeme smo ga se bojali i strepili od njegovih satova. Ipak, kada sada pogledamo unatrag, obično zaključimo kako su upravo oni strogi učitelji bili i najbolji. Od njih smo najviše naučili. U vedskoj tradiciji bilo je uobičajeno da učitelji budu vrlo autoritativni. Učitelja se nije pitalo zašto se nešto radi, već se to uradilo. Danas to naravno nije tako. Ali, danas učitelji nemaju ni takvu odgovornost kakvu su imali u vedska vremena. Danas nas podučavaju informacijama a vedski su učitelji podučavali mudrosti i duhovnom razvoju. Razlika je naravno velika. Prema tome, velika je razlika između našeg odnosa prema suvremenim učiteljima i odnosa prema nekome tko ima stvarni autoritet.

Mogućnosti i izazovi današnjeg dana:

Ako nismo savladali naše lekcije s područja autoriteta, danas se možemo suočiti sa trzavicama i problemima vezanim uz vodeće ljude na našem poslu. Potrebno je ostati pribran i sagledati situaciju iz drugačijeg ugla.

Današnje smjernice za razmišljanje:

Kakvi su naši odnosi s autoritetima? Kako se slažemo sa svojim šefom/šeficom na poslu? Da li ih prihvaćamo ili im pružamo otpor?
Da li možemo sebe sagledati kao osobu od autoriteta?

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com


Widget not in any sidebars

atma.hr – 39

atma.hr – 39

Prethodna objavaEmocionalna pozadina fobija
Slijedeća objavaNajsuvremeniji postupak detoksikacije organizma
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.