atma.hr – 52
Priroda današnjeg dana je ritam.

Sve se u univerzumu događa u ciklusima i ritmičim kretanjima. Jedan za drugim u nama i oko nas vrte se svemirski ritmovi tvoreći uvijek neku novu i svježu kombinaciju. Čežnja za božanskim, kao najviši oblik ljudskog osjećaja, često se simbolično prikazuje s glazbenim instrumentom. Tako Šri Krišna svira svoju flautu kojom privlači ljude k sebi, a Šivinu pojavu prate odjeci njegova bubnja koji poziva na budnost.

atma.hr – 52
Ne smijemo, međutim zaboraviti da se glazba sluša najbolje na pozadini tišine. Prije nego se prepustimo valovima kozmičkog ritma potrebno je pripremiti duh i tijelo za to. Zbog toga ritam o kojem je ovdje riječ nije svjetovni, površinski. Radi se o ekstazi koja nas vodi do stapanja s izvornim uzrokom stvorenog svijeta – s božanskim!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

mitella 2020
10.10. ja i moja
theta centar 10 godina
RTT 4
Prethodna objavaMeksički milijarder pozvao svijet da se okrene trodnevnom radnom tjednu!
Slijedeća objavaKad ti život zatrpa najobičniji “spam” – očisti ga i kreni dalje!
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

1 KOMENTAR

  1. nije da se hvalim 🙂 ali i ja sviram flautu. nisam naravno Božanstvo (još nisam kanonizirana ) htjela sam samo napisati koliko je to prelijep osjećaj svirati flautu. nije to bez veze. jer sviraš svojim vlastitim dahom. osjećaš taj zvuk cijelim tijelom. vibriraš od prstića na nozi do vlasi na glavi. sviraš plućima i jetrom. bubrezima i želudcem /dijafragmom/. I tada pozoveš božanstvo da pleše s tobom. oni svi jedva čekaju. pa oni obožavaju se veseliti i plesati s nama. nemojte ih zvati samo kada nešto trebate. zovite ih i kada je nešto lijepo. na ples. na lijepu hranu. uvalite se u kadu i pozovite ih da vam se pridruže u ljepoti i uživanju 🙂