atma.hr – 52
Priroda današnjeg dana je ritam.

Sve se u univerzumu događa u ciklusima i ritmičim kretanjima. Jedan za drugim u nama i oko nas vrte se svemirski ritmovi tvoreći uvijek neku novu i svježu kombinaciju. Čežnja za božanskim, kao najviši oblik ljudskog osjećaja, često se simbolično prikazuje s glazbenim instrumentom. Tako Šri Krišna svira svoju flautu kojom privlači ljude k sebi, a Šivinu pojavu prate odjeci njegova bubnja koji poziva na budnost.

atma.hr – 52
Ne smijemo, međutim zaboraviti da se glazba sluša najbolje na pozadini tišine. Prije nego se prepustimo valovima kozmičkog ritma potrebno je pripremiti duh i tijelo za to. Zbog toga ritam o kojem je ovdje riječ nije svjetovni, površinski. Radi se o ekstazi koja nas vodi do stapanja s izvornim uzrokom stvorenog svijeta – s božanskim!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

mohanji 300x250 1
intuicija andjeli i duhovni vodici
zen your life
jasna luminus 300X250
Prethodna objavaŠto to određuje ‘kako se osjećamo’?
Slijedeća objavaŽene opsjednute arhetipovima grčkih boginja
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

1 KOMENTAR

  1. ne znam kako drugo, ali flauta je zaista božanski instrument i zaista dovodi do svojevrsne ekstaze ako se znate služiti tim instrumentom i ako ste imalo senzibilnija osoba. te fine frekvencije i vibracije kada svirate prolaze kroz cijelo vaše tijelo i nakon nekog vremena jedva izdržavate svirajući jer vibrirate zaista na visokim frekvencijama a srsi gmižu po kralježnici dole .. pa se diže gore .. pa dole… a suze od ljepote i božanske harmonije se samo slijevaju.. ja sam uvijek govorila da se flauta svira cijelim tijelom, jer je za sviranje potrebna tehnika koja se zove vibrato, da biste to postigli morate zaista i vi vibrirati zajedno sa instrumentom. dalje, svira se solarnim pleksusom, odnosno dijafragmom, ali i jetrom, bubrezima, trbuhom, grlom i naravno – srcem! 🙂