Priroda današnjeg dana je “zahvalnost za hranu”.

U davnim vremenima ljudi su vjerovali da blagoslivljanje hrane i vode sa zahvalnošću pročišćuje ono što su blagoslovili, a kada proučimo teorije i otkrića do kojih je nedavno došla kvantna fizika, kao što je učinak promatrača, ti su ljudi iz davnine vjerojatno i bili u pravu. Učinak promatrača u kvantnoj fizici odnosi se na promjene koje čin promatranja ima na sve ono što promatramo. Zamislimo što bi to značilo kad bi izražavanje zahvalnosti za hranu i piće promijenilo njihovu energetsku strukturu i pročistilo ih tako da sve što jedemo i pijemo donosi dobrobit našem organizmu?



Jedan od načina na koji možemo usmjeriti zahvalnost na hranu i piće jest da uistinu uživamo u onome što jedemo i pijemo. Kad uživamo u hrani ili piću, mi ih poštujemo i zahvalni smo. Sljedeći put kada smo usred obroka ili pijemo nešto, pokušajmo malo eksperimentirati – kad uzmemo zalogaj hrane, koncentrirajmo se na okus u ustima ili na okus tekućine prije nego što ih progutamo. Otkrit ćemo da okusi kao da eksplodiraju kad se usredotočimo na hranu i piće te kad uživamo u njima, a kad nismo usredotočeni, okusi postaju mnogo slabiji. Naša energija usredotočenosti i zahvalnosti istoga trenutka poboljšava okus! Ako se to događa kod hrane, zamislimo kako zahvalnost djeluje i na drugim područjima našega života!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaKompliciraju do bola: Horoskopski znak koji nosi neslavnu titulu “najiritantnijeg”
Slijedeća objava03.06. Zagreb – Tečaj Meditacije
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik.Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.