Priroda današnjeg dana je «što nam se vrti u glavi»?

Vidimo kako drugi ljudi okrivljuju druge, kukaju i žale se, pa stječemo pogrešan dojam da je takvo ponašanje u redu i da nije štetno. Ali takve će nas negativne emocije povući na dno i oduzeti nam svu moć sve dok ne postanemo bespomoćni. Niti jedna od tih emocija nemože nas ispuniti srećom koju želimo i zaslužujemo. Nijedna od tih emocija neće nas dovesti do ostvarenja našega sna. Nijedna od njih nije prikladna za nas.

Ipak, mi ne možemo stalno biti vedri, sretni, nasmijani i da sve bude savršeno. Javit će se ljubomora, zavist i ostali negativni osjećaji. To je dio ljudskog života. Ali ako ih pustimo da se ukorijene one će nam štetiti.

Pokušajmo svakodnevno živjeti smirena uma; nemojmo stalno sumnjati i pitati se jesmo li vrijedni. Negativne misli kao što su: «Ne znam mogu li to napraviti, To je previše za mene, Nikad prije nisam to radio, U prošlosti sam podbacio» i slične misli odvlače nam pozornost od uspješnog djelovanja. Takve nam se misli često vrte glavom, a tada nismo dobri kakvi bismo mogli biti.

Ako se osjećamo loše, učinimo nešto od čega ćemo se uistinu dobro osjećati i što će nam popraviti raspoloženje. Dosjetimo se onoga najboljeg što možemo učiniti ovoga trenutka, od čega ćemo se osjećati dobro i tada to i učinimo!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaMisliš da nešto ne možeš? Evo zašto!
Slijedeća objavaNačela istine: Onaj koji zna ovih velikih 7, posjeduje magični ključ!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here