52
Priroda današnjeg dana je «sidhhi svijest».

Siddhi svijest je savršeno stanje svijesti u kojem nema nikakvih sumnji niti vremenskog razmaka između nastajanja misli i njezine materijalizacije u svijetu oblika. To je neograničeno stanje postojanja u kojem se stvaranje događa trenutačno, bez vremenskog pomaka iz misli u oblik. Kada razmatramo to stanje milosti, um se odmah suprotstavlja toj zamisli i pronalazi mnoge razloge zbog kojih je, prema njegovom mišljenju, tako nešto nemoguće.

Sidhhi svijest, međutim, nema nikakve veze s umom, ona je izvan uma. To stanje skladnog postojanja nema ništa s umom čija priroda je stalni unutrašnji razgovor. Um se stalno muči s bezbrojnim željama koje se nikada ne mogu ispuniti na odgovarajući način. Svojem tijelu možemo omogućiti velike užitke putem pića i seksa, dati mu fantastične automobile i ukusna jela, masažu i svaki drugi užitak koji možemo zamisliti. Sutradan, naš um ima novu listu zahtjeva, tražeći sve više i više nečega što ne može zadovoljiti. To je narav uma kojim upravlja ego.

Naš um je dakle prepreka za doživljavanje siddhi svijesti gdje smo u stanju blaženstva i potpunog prihvaćanja, te su naše želje istovjetne našem iskustvu života. Duboko u nama postoji svijest savršenog stanja u kojoj je naša sposobnost privlačenja predmeta naših želja neposrednija i manje prepuštena slučajnosti nego kada je na djelu um. Ako posjedujemo sidhhi svijest, mi smo mirni, a unutarnje znanje zamjenjuje misli.

Koristiti zvuk na razini sidhhi svijesti je poput uporabe drugog jezika. Naše Jastvo ima svoj vlastiti jezik. Kada se naše tijelo smiri i kada je potpuno u sadašnjosti, misli nestaju. Tada može započeti stvaran proces meditacije.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

39

39

Prethodna objavaTarot ljubavi
Slijedeća objavaStrah od vožnje u javnom prometu – kako smo ga odtapkale
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.