Priroda današnjeg dana je «otpustimo sve laži».

Danas je naša prilika da vidimo svoju tvorevinu, da vidimo ono što jest, da vidimo istinu. No, najprije moramo otpustiti sve što nije istina, sve što je praznovjerje ili laž. Ako smo spremni prizvati istinu, otkrit ćemo da je naša priča, kakva god bila, potpuno lažna. Mi znamo da priča o nama nije istina. Samo nam je potrebna hrabrost kako bismo otpustili ono što nismo, kako bismo otpustili prošlost, odvojili se od svoje priče, jer naša priča nismo mi. Onoga trenutka kada više ne budemo vjerovali u laži koje smo govorili sami sebi, otkrit ćemo da nije važno koliko je to bolno – istina je milijun puta bolja od vjerovanja lažima.

U svakom romanu, filmu ili drami u stvarnom životu vrhunac priče je trenutak istine. Prije tog trenutka priča se samo približava vrhuncu. Napetost raste sve dok se istina ne pojavi kao plimni val i ne uništi sve laži. U kritičnom trenutku laži ne mogu preživjeti prisutnost istine i nestaju. Napetost popušta. S istinom se vraća mir, a mi osjećamo olakšanje zato što je drama okončana.

Vrhunac našeg povratka vlastitoj osobnosti jest trenutak kad sebe konačno sagledamo očima istine. Ako možemo vidjeti svoje izvorno ja, zavoljet ćemo ono što vidimo. Vidjet ćemo veličanstvenost svoje prisutnosti, vidjet ćemo koliko smo prekrasni i lijepi. Otkrit ćemo u sebi savršenstvo, a time ćemo uništiti sve sumnje koje nam je itko ikada usadio. Uvidjet ćemo da smo svjetlost, da smo život i kad prihvatimo vlastitu božanstvenost, postat ćemo bolji odraz života!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com