Priroda današnjeg dana je “snaga riječi”.

Naša je riječ moć s kojom možemo stvarati. Naša je riječ dar koji nam dolazi izravno od Boga. Riječima izražavamo svoju stvaralačku moć. Riječima sve očitujemo. Bez obzirom kojim jezikom govorimo, naša se namjera pokazuje kroz riječi. Ono o čemu snivamo, ono što osjećamo, ono što doista jesmo, sve će se to očitovati putem riječi.

atma.hr – 52
Riječ nije tek zvuk ili nacrtani simbol. Riječ je snaga kojom se možemo izražavati i komunicirati, razmišljati i tako u svome životu stvarati događaje. Ali, riječ je nalik maču s dvije oštrice, naša riječ može stvoriti najljepši san, a ujedno može uništiti sve oko nas. Ovisno o tome kako je koristimo, riječ nas može osloboditi ili nas može osuditi na ropstvo. Sva čarolija koju posjedujemo temelji se na našoj riječi.

Ljudski je um nalik plodnom tlu u koje se neprestano sije sjeme. Sjeme su mišljenja, zamisli i pojmovi. Posijemo sjeme ili misao i ona raste. Jedina je nevolja u tome šte je ljudski um često i previše plodan i za sjeme straha. Ipak, naš je um plodan samo za onu vrstu sjemena za koju je pripremljen. Ono što je važno jest uvidjeti za koju je vrstu sjemena naš um plodan. Jedan strah ili jedna sumnja, posijani u našem umu, mogu stvoriti beskrajnu dramu događaja. Jedna je riječ nalik čaroliji, a ljudi ponekad riječi koriste kao crni čarobnjaci, nerazborito izgovarajući čarolije jedan drugome. Npr. susretnemo prijatelja i izgovorimo ono što nam je toga trenutka puhnulo u glavu. Kažemo: “Kako si se samo udebljao, jako mi loše izgledaš”. Ako sluša naše riječi i ako se složi s njima, njegova percepcija samog sebe biti će promijenjena u negativnom smjeru.

atma.hr – 52
Tijekom našeg odgoja, naši su roditelji svoja mišljenja o nama izražavali čak i bez razmišljanja. Mi smo vjerovali tim mišljenjima i živjeli u strahu pred tim mišljenjima, bojeći se da će oni reći kako nismo dobri u školi, sportu, u kući itd. Često smo takve negativne izjave prihvaćali kao istinite. Privukavši našu pozornost, riječ može ući u naš um i promijeniti cijelo naše uvjerenje nabolje ili nagore.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

81 ESTHER HICKS

Esther i Jerry Hicks: Tražite i dano vam je

Kako ostvariti svoje želje

Knjiga “Tražite i dano vam je” Esther i Jerryja Hicksa predstavlja učenja nefizičkog entiteta Abrahama: opisuje 22 moćna procesa koji će vam pomoći naučiti ostvarivati vlastite želje kako biste živjeli radosnim i ispunjenim životom kakav zaslužujete. Vaše je prirođeno pravo živjeti životom ispunjenim svime što je dobro – a ova knjiga pokazat će vam kako to postići u svemu. Knjiga “Tražite i dano vam je” otkriva moćne procese koji nam pomažu prepustiti se pozitivnom tijeku života. Pred vašim će očima nastati posve novi svijet.

Cijena: 119 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaSnaga ljubavi – Crvena narukvica od kristala i lave
Slijedeća objavaRadionice za djecu
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here