atma.hr – 52
Priroda današnjeg dana je «ljubav znači sloboda».

Kad je riječ o pružanju ljubavi u odnosima, ima jedan nezgodan element, ono jedino što mnoge ljude sprečava da žive životom kakav zaslužuju. Taj je element nezgodan samo zato što ljudi pogrešno shvaćaju što to znači pružati ljubav drugima. Da bismo posve razjasnili što to znači davati ljubav drugima, moramo shvatiti što znači kad drugima ne dajemo ljubav.

atma.hr – 39

Ako pokušamo promijeniti drugu osobu, to nije ljubav! Ako razmišljamo što je najbolje za nju, to nije ljubav! Ako mislimo da smo u pravu, a druga osoba da griješi, to nije pružanje ljubavi! Kritiziranje, okrivljavanje, prigovaranje, grdnje ili traženje pogreški kod druge osobe nije pružanje ljubavi!

Pružanje ljubavi drugim ljudima ne znači da im trebate dopustiti da vas pregaze ili da na bilo koji način zlostavljaju, jer ni to nije ljubav. Ako dopustimo nekome da nas iskoristi time mu nećemo pomoći, a sigurno nećemo pomoći ni sebi. Ljubav je teška, a mi spoznajemo i rastemo kroz njezin zakon. U tom procesu spoznavanje doživljavamo i posljedice. Stoga nije riječ o ljubavi ako nekom dopustimo da nas iskorištava ili zlostavlja. Rješenje je da se uzdignemo na najvišu frekvenciju dobrih osjećaja pa će sila ljubavi razriješiti taj problem umjesto nas!

 

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

ledeni 300x250 1
hara 300x250 1
Vlad 300x250 1
Vrata banner 300 × 250
Prethodna objavaZbog čega naša budućnost ovisi o čitanju
Slijedeća objavaSeksualnost kao odrastanje
Avatar photo
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.