atma.hr – 52
Priroda današnjeg dana je «gomilanje materijalnih stvari».

Materijalne su stvari prekrasne, a jedno od najvećih zadovoljstava života na Zemlji jest doživjeti materijalno, ali zbog društvenog uvjetovanja možemo se zavaravati, misleći da je gomilanje materijalnih stvari svrha našeg života. Kad bi materijalne stvari bile svrha života, pružale bi nam istinsku sreću, ispunjenje i zadovoljstvo te nikada više ništa ne bismo morali kupiti. Sreća koju osjećamo kad se domognemo tih stvari zapravo je prolazna, a ne trajna.

Kad bi gomilanje materijalnih stvari bilo naša životna svrha, bili bismo u stanju ponijeti ih sa sobom kad odemo. Ujutro bismo izašli i vidjeli kako susjedova kuća nestaje jer ju je ponio sa sobom. Materijalne stvari ne možemo ponijeti sa sobom jer mi nismo samo to; iako su one dio radosnog života na Zemlji, nisu svrha našeg života.

Svima su nam potrebni hrana, sklonište i odjeća, ali ako je nagomilavanje materijalnih stvari samo sebi svrha, nećemo više biti slobodni za uistinu ispunjen život. Ne dopustimo da taj manji dio života vlada cijelim našim životom tako što će nam životna svrha biti gomilanje materijalnih stvari umjesto da nastojimo ostvariti svoj san. Ironija je u tome da kad odaberemo svoj san umjesto sigurnosti, dobit ćemo sve – materijalno blagostanje i bogat, ispunjen život.

Osim toga, dobit ćemo nešto što ne možemo kupiti novcem: najdublji osjećaj postignuća, ispunjenosti i zadovoljstva!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

[columns ] [column size=”1/2″]

atma.hr – 52
[/column] [column size=”1/2″]

atma.hr – 52
[/column] [/columns]

POVEZANI TEKSTOVI
Prethodna objava“Svi smo mi rezultat ljubavi i zanosa” – Citati Lorda Byrona, najvećeg engleskog romantičara i avanturista
Slijedeća objavaOtpuštanje negativnosti i blokada
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here