Priroda današnjeg dana je «gomilanje materijalnih stvari».

Materijalne su stvari prekrasne, a jedno od najvećih zadovoljstava života na Zemlji jest doživjeti materijalno, ali zbog društvenog uvjetovanja možemo se zavaravati, misleći da je gomilanje materijalnih stvari svrha našeg života. Kad bi materijalne stvari bile svrha života, pružale bi nam istinsku sreću, ispunjenje i zadovoljstvo te nikada više ništa ne bismo morali kupiti. Sreća koju osjećamo kad se domognemo tih stvari zapravo je prolazna, a ne trajna.

Kad bi gomilanje materijalnih stvari bilo naša životna svrha, bili bismo u stanju ponijeti ih sa sobom kad odemo. Ujutro bismo izašli i vidjeli kako susjedova kuća nestaje jer ju je ponio sa sobom. Materijalne stvari ne možemo ponijeti sa sobom jer mi nismo samo to; iako su one dio radosnog života na Zemlji, nisu svrha našeg života.

Svima su nam potrebni hrana, sklonište i odjeća, ali ako je nagomilavanje materijalnih stvari samo sebi svrha, nećemo više biti slobodni za uistinu ispunjen život. Ne dopustimo da taj manji dio života vlada cijelim našim životom tako što će nam životna svrha biti gomilanje materijalnih stvari umjesto da nastojimo ostvariti svoj san. Ironija je u tome da kad odaberemo svoj san umjesto sigurnosti, dobit ćemo sve – materijalno blagostanje i bogat, ispunjen život.

Osim toga, dobit ćemo nešto što ne možemo kupiti novcem: najdublji osjećaj postignuća, ispunjenosti i zadovoljstva!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

[columns ] [column size=”1/2″]
[/column] [column size=”1/2″][/column] [/columns]

Prethodna objava“Svi smo mi rezultat ljubavi i zanosa” – Citati Lorda Byrona, najvećeg engleskog romantičara i avanturista
Slijedeća objavaOtpuštanje negativnosti i blokada
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.