Priroda današnjeg dana je “ostvarenje budućih mogućnosti”.

Kad uvidimo obrasce svojega života, obrasce koji se naizgled neprestano ponavljaju, mogli bismo se obeshrabriti. Mogli bismo pomisliti: “Jednostavno sam takav, to ne mogu promijentiti”. Mogli bismo zaključiti da ti negativni obrasci čine začarani krug. No, to nije točno, moguće ih je prekinuti. Posrijedi bi mogao biti obrazac neuspješnih veza, uzastopnih otkaza, neslaganja s određenim tipom ljudi ili čak obrazac negativnog raspoloženja. Najprije je potrebno razmotriti prošlost i uvidjeti gdje su se i kada ti obrasci počeli pojavljivati. Koji su njihovi uzroci?

39

Obrazac može biti način ponašanja koji smo razvili u djetinjstvu i koji nam kao odrasloj osobi više ne služi. Proniknuvši u prošlost, mogli bismo naučiti mnogo toga o sebi, ali pritom moramo biti bolno iskreni. Kad shvatimo prošlost, sadašnjost će nam biti mnogo jasnija, a budućnost nudi razne mogućnosti. Ako i u budućnosti vidimo ponavljanje istih obrazaca, ostat ćemo zaglavljeni. Pokušajmo u umu prekinuti linearnost vremena – zamislimo svoj život kao slijed prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i sagledajmo sve zajedno. Ako nam obrasci iz prošlosti nisu dobro služili, moramo ih prekinuti. Prekinimo obrazac u sadašnjosti i bit ćemo sposobni mijenjati te predvidjeti budućnost. Najbolji način stvaranja dobre budućnosti je njegovanje pozitivne vizije. Osmislimo budućnost kakvu želimo, oslobodimo se negativnih obrazaca prošlosti i krenimo u ostvarenje svoje vizije. Tako ćemo u vlastitom životu prekinuti linearnost vremena.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

25 BHAGAVAD GITA

BHAGAVAD-GITA

Dragulj svjetske književnosti - mudrost bez granica

Istina koju objavljuje je univerzalna i vječna, te je kroz tisućljeća nadahnjivala velike mislioce, teologe i filozofe istoka i zapada; Sokrata, Goethea, Schopenhauera, Einsteina, Junga i mnoge druge.
G.W.F. Hegel: “Bhagavad-gita je sposobna dati nam pravo shvaćanje univerzalnosti i uzvišenost religije.”
Albert Einstein: “Dok čitam Bhagavad-gitu, jedino pitanje koje mi se nameće jest kako je Bog stvorio svemir. Sve ostalo, suvišno je.”

926 stranica, tvrdi uvez, 16 slika u boji

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaUznemireni ste zbog raznih životnih okolnosti? Evo pouke koju nam šalje priroda…
Slijedeća objavaBol u tijelu govori ono što riječi ne mogu – Kako čitati poruke tijela
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.