2. tithi – Šukla Dvitja
Čandra ili Mjesec u nakšatri Kritika

Priroda današnjeg dana je “budimo pozitivni jer smo svi Jedno”.

Shvatit ćemo zašto se naše negativne misli o nekoj drugoj osobi vraćaju kako bi naudile samo nama. Mi smo svi Jedno! Nitko nas ne može povrijediti ako sami ne prizovemo povredu odašiljanjem negativnih misli i osjećaja. Podarena nam je slobodna volja kojom možemo birati, ali kad gajimo negativne misli i negativne osjećaje odvajamo se od Jednoga i Sveukupnog Dobra. Razmislimo o svakoj postojećoj negativnoj emociji otkrit ćemo da se svaka od njih temelji u strahu. Sve one proizlaze iz ideje o razdvojenosti i iz ideje o sebi kao odvojenom od drugog.

Primjer odvojenosti je konkurencija. Kad nam se prvi put javi ideja o konkurenciji, ona proizlazi iz mentaliteta oskudice, jer tvrdimo da su zalihe ograničene. Tvrdimo da nema dovoljno za svakoga, stoga se moramo natjecati i boriti da nešto dobijemo.

Danas je dobar dan da ispravimo svoj pogrešan način razmišljanja!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objava10 razloga zašto ste uvijek gladni i ne prestajete posezati za hranom
Slijedeća objavaInes Žižić
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.