13. tithi – Krišna Trijodaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Hasta

Priroda današnjeg dana je “ispričajmo priču”.
Nedavno sam čuo Havajsku verziju priče o Adamu i Evi koja je vrlo zanimljiva: Kada je Bog stvorio Zemlju, postavio je Adama i Evu na nju. Rekao im je da je Zemlja rajsko mjesto i da se ne moraju brinuti oko ničega jer će im on davati sve što im je potrebno. Također, Bog im je rekao da će im pokloniti jedan dar – mogučnost da biraju, da donose vlastite odluke i taj je dar slobodna volja. Tada je stvorio drvo jabuke a za njega im je rekao: “Ovo se zove razmišljanje”. Ono vam nije potrebno. Ja dajem sve što vam je potrebno. Ne brinite, vi možete izabrati da ostanete samnom ili da otiđete vlastitim putem”.

Nakon nekog vremena Bog primjeti da se nešto čudno događa s Adamom i Evom. Sakrivaju se, nemirni su, svađaju se, ljute se, vole se, pa se ponovno ljute. i Bog pristupi Adamu te ga pita: “Što se dogodilo? Eva mi je dala jesti jabuku, nisam ja kriv za svoje ponašanje”. Tada Bog pristupi Evi i reče: “Zašto si dala Adamu jabuku te se tako ponaša? Eva odgovori: “Nisam ja ništa kriva, zmija mi je dala jabuku da jedem”.

Što zaključiti iz ove priče? Razmišljanje i intelekt veliki su dar ali mogu biti i naša propast. A što je s odgovornošču koja iz toga proizlazi? Primjetiti ćemo da se često ponašamo kao Adam i Eva, uvijek nam je netko drugi kriv.
Danas je dobar dan za, pa odlučite sami……

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

sky-1

Prethodna objavaUttanasana – položaj kojim ćete opustiti misli i tijelo
Slijedeća objavaŽutom unosite aktivan i kreativan muški Yang princip u dom
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here