4. tithi – Šukla Čaturthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Mrigašira

Priroda današnjeg dana je “bitna je svaka sitnica”.

Okrivljavanje, kritičnost, traženje mana i prigovori oblici su negativnosti. Svi nam oni donose sukobe. Sa svakim sitnim prigovorom, sa svakim trenutkom u kojemu nekoga kritiziramo, mi zračimo negativnošču. Kad prigovaramo zbog vremena, prometa, vlade, partnera, djece, roditelja, čekanja u redovima, gospodarstva, hrane, vlastita tijela, posla, klijenata, cijena, buke ili usluga, to su naizgled nevažne sitnice, ali one sa sobom nose teret negativnosti.

Iz svog rječnika izbacimo riječi kao što su strašno, užasno, odvratno, jer kad ih izgovaramo one sa sobom nose snažne osjećaje. Kad ih izgovorimo, moraju nam se vratiti, što znači da mi sami svom životu pridajemo takve etikete. Zar ne mislimo da bi bilo dobro kad bismo češće izgovarali riječi kao što su fantastično, čudesno, sjajno, krasno i prekrasno?

Danas je dobar dan da upravo to pokušamo i napraviti!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaZašto će ‘mala’ uzdrmati vašu praksu meditacije?
Slijedeća objavaMeđuplanetarna putovanja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.