14. tithi – Krišna Čaturdaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvaphalguni

Priroda današnjeg dana je “Svega ima dovoljno”.

Jedna se laž ponavlja u mislima pripadnika čovječanstva. Ta laž glasi: “Nema dovoljno za svakoga od nas. Vlada oskudica, postoji ograničenje i jednostavno nema dovoljno”. Zbog te laži ljudi žive u strahu, pohlepi i škrtosti. Te misli straha, pohlepe, škrtosti i oskudice postaju njihova iskustva. To znači da je svijet uzeo tabletu koja izaziva noćne more.

Istina glasi: ima i više nego dovoljno za svakoga od nas. Ima i više nego dovoljno stvaralačkih ideja. Ima i više nego dovoljno ljubavi. Ima i više nego dovoljno radosti. Te se stvari počinju ostvarivati kroz um svjestan vlastite beskonačne prirode. Ako vjerujemo da nema dovoljno za svakoga, znači da promatramo vanjske slike i mislimo da sve dolazi iz vanjskog svijeta. Postupamo li na taj način, zacijelo ćemo posvuda uočavati oskudicu i ograničenje. Naš je um stvaralačka moć svih stvari. Kako onda može nešto nedostajati? Naša je sposobnost razmišljanja neograničena, pa je stoga neograničeno i sve ono što možemo prizvati vlastitim mislima.

Danas je dobar dan da razmišljamo umom koji je svjestan vlastite beskonačne prirode.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaNaučite svaki detalj vašeg zanimanja
Slijedeća objavaMolitva pomaže u izliječenju ako doista vjerujete u ono za što se molite
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.