11. tithi – Šukla Ekadaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvabhadrapada

Priroda današnjeg dana je “mi smo okruženi obiljem”.

Jedna se laž ponaša kao virus u mislima pripadnika čovječanstva. Ta laž glasi: “Nema dovoljno za svakoga od nas. Vlada oskudica, postoji ograničenje i jednostavno nema dovoljno”. Zbog te laži ljudi žive u strahu, pohlepi i škrtosti. Te misli straha, pohlepe, škrtosti i oskudice postaju njihova iskustva. To znači da je svijet uzeo tabletu koja izaziva noćne more.

Istina glasi: ima i više nego dovoljno za svakoga od nas. Ima i više nego dovoljno stvaralačkih ideja. Ima i više nego dovoljno moći. Ima i više nego dovoljno ljubavi. Ima i više nego dovoljno radosti. Te se stvari počinju ostvarivati kroz um svjestan vlastite beskonačne prirode.

Ako vjerujemo da nema dovoljno za svakoga, znači da promatramo vanjske slike i mislimo da sve dolazi iz vanjskog svijeta. Postupamo li na taj način, zacijelo ćemo posvuda uočavati oskudicu i ograničenje. Sada znamo da ništa ne nastaje izvana, nego da sve ponajprije potječe od unutarnjih misli i osjećaja. Naš je um stvaralačka moć svih stvari. Kako može onda nešto nedostajati. Naša je sposobnost razmišljanja neograničena, pa je stoga neograničeno, sve ono što možemo prizvati vlastitim mislima. Ako smo uistinu svjesni, tada razmišljamo umom koji je svjestan vlastite beskonačne prirode!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaKratki i praktični savjeti kako sebi i drugima uljepšati dan!
Slijedeća objavaSindrom lažnog sjećanja – vrhunska manipulacija 3.dio
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.