8. tithi – Šukla Aštami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Svati

Priroda današnjeg dana je “buđenje”.

Buđenje je pomak u svijesti u kojemu se razdvajaju razmišljanje i svijest. Kod većine ljudi to nije događaj, nego proces kroz koji prolaze. Čak i one rijetke osobe koje dožive naglo, dramatično i naizgled neopozivo buđenje ipak moraju proći kroz proces u kojemu novo stanje svijesti postupno utječe u sve što rade i preobražava ih te postaje integralni dio njihova života.

Kad se probudimo, više se nećemo izgubiti u razmišljanju, nego ćemo sebe prepoznati kao svijest u pozadini razmišljanja. Tada proces razmišljanja nije autonomna djelatnost koja služi samoj sebi, uzima uzde u svoje ruke i upravlja našim životom. Razmišljanje ustupa mjesto svijesti. Više ne vlada našim životm, nego postaje sluga svijesti. Svijest je svjesna povezanost s univerzalnom inteligencijom.

Druga riječ za svijest jest Prisutnost, svijest oslobođena misli!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaSvaki trenutak našeg života se računa
Slijedeća objavaPravi duhovni život je vrlo dubok i misteriozan
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.