10. tithi – Šukla Dašami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Mula

Priroda današnjeg dana je “ljubav bez prisustva uma”.

Ljubav ne bira, upravo kao što ni sunčeva svjetlost ne bira. Ne smatra da je jedna jedina osoba posebna. Izdvajanje nije Božja ljubav, nego “ljubav “ ega. Međutim snaga kojom možemo osjetiti istinsku ljubav može se mijenjati. Jedna će nam osoba možda jasnije i snažnije odražavati ljubav nego druga, a gaji li prema nama iste osjećaje, može se reći da smo u ljubavnom odnosu. Veza koja nas povezuje s tom osobom ista je veza koja nas povezuje s osobom što sjedi pokraj nas u autobusu, s pticom, stablom ili cvijetom. Razlikuje se samo stupanj jakosti kojom je osjećamo.

Čak i u inače ovisničkom odnosu može biti trenutaka kad se na površinu probije nešto stvarnije, nešto što se nalazi onkraj naših uzajamnih ovisničkih potreba. To su trenuci kad se naš i partnerov um nakratko povuče. To se može dogoditi tijekom tjelesne bliskosti, ili kada su oboje prisutni čudu rađanja djeteta, u prisutnosti smrti ili kad je netko od nas ozbiljno bolestan – uvijek u prisustvu nečega pred čim je um bespomoćan. Dogodi li se takvo što, otkriva se naše Biće, koje je najčešće zaklonjeno umom, a upravo to omogućuje istinsku komunikaciju.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objava11 razloga zašto prestati piti kavu
Slijedeća objavaDr. Soltyšik: “Cijepljenje ne može biti uvjet upisa u školu ili vrtić jer je to preventivna, a ne kurativna mjera!”
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.