11. tithi – Šukla Ekadaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Šravana

Priroda današnjeg dana je “uklonimo loše misli”.

Jesmo li ikada zamijetili koliko puta očekujemo najgore? Razmatramo ono najgore što nam se može dogoditi, plašimo se najgoreg, očekujemo najgore, sigurni smo da će naši prijatelji i voljene osobe misliti loše o nama. Izreke o onome najgorem što nam se može dogoditi su brojne, a društvo nas uvjetuje da se na takvo što i pripremimo. No, što bi se dogodilo kad bismo odbacili takve misli? Umjesto što potičemo ostvarenje najgoreg time što se koncentriramo na takve događaje i privlačimo ih k sebi, što bi se dogodilo kad bismo razmišljali o onom najboljem što nam se može dogoditi?

Kako bismo se mogli pripremiti za ono najbolje?

Postanimo svjesni da razmišljamo o onom najgorem što bi nam se moglo dogoditi i izbrišimo te misli. Čestitajmo sebi na tome što smo se uspjeli zaustaviti i pokušajmo promijeniti svoj misaoni obrazac. Tada misli o najgorem zamijenimo mislima o najboljem što nam se može dogoditi. Ponavljajmo u sebi najbolje prizore sve dok se najlošije slike ne pretvore u izblijedjelu uspomenu. Što više obraćamo pažnju na svoje misli i što više ispravljamo svoje razmišljanje, to će nam biti lakše razmišljati najbolje događaje.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaŽelite brzo zaspati? Morate probati ove trikove!
Slijedeća objavaHerbie – nekadašnji “borac za slobodu” danas igra nogomet
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.