1. tithi – Šukla Pratipat
Čandra ili Mjesec u nakšatri Višaka

Priroda današnjeg dana je “dobili smo dar stvaranja”.

Nerijetko nas ometa ovo što nazivamo svojim tijelom. Ipak, tijelo samo sadrži našu dušu. A naša je duša toliko velika da ispunjava čitavu prostoriju. Mi smo vječni život. Mi smo očitovani Bog u ljudskome obliku dovedenom do savršenstva.

U biblijskom duhu mogli bismo reći da smo Božja slika i prilika. Mogli bismo reći da smo jedan od načina na koji Svemir postaje svjestan sebe. Mogli bismo reći da smo beskonačno polje mogućnosti koje se razvijaju. I sve bi to bilo istinito.

Sve tradicije govore da smo stvoreni na sliku i priliku stvaralačkog izvora. To znači da posjedujemo Božji potencijal i moć stvaranja vlastitog svijeta. Zbog toga mi se možemo zapitati: “Jesu li rezultati koje smo stvorili u svojem životu ono što uistinu želimo? Jesu li nas dostojni? Ako nisu, zar danas nije pravi trenutak da ih promijenimo?

Danas je dobar dan da pokrenemo svoju moć i da to učinimo!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

2db0d3641112973ce5002419d6293366

Prethodna objavaAyurveda – vedska medicina
Slijedeća objavaŠri Išopanišada – Sedma mantra – Spoznaja jedinstva i različitosti
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here