9. tithi – Šukla Navami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Višaka

Priroda današnjeg dana je “sveukupnost”.

Ako sebe poznajemo samo kroz sadržaj, mislit ćemo da znamo što je za nas dobro, a što loše. Događaje razlikujemo prema tome koji su “dobri za nas” a koji “loši”. To su fragmentirani opažaji cjeline života u kojoj je sve međusobno povezano, u kojoj svaki događaj ima svoje neophodno mjesto i funkciju u okviru sveukupnosti. Sveukupnost, međutim, nije samo površni izgled stvari, nije samo zbroj dijelova, nije samo ono što naš život ili svijet sadržavaju.

U pozadini ponekad naizgled slučajnih ili čak kaotičnih nizova događaja u našem životu i u samom svijetu skriveno vladaju viši red i svrha. To je lijepo izraženo u zen izreci: “Snijeg pada, a svaka pahuljica ima svoje određeno mjesto”. Taj viši poredak nikada ne možemo shvatiti razmišljanjem, jer mi možemo misliti samo o sadržaju, dok viši poredak izvire iz carstva svijesti, iz univerzalne inteligencije. No, možemo ga nazrijeti, a uz to se možemo uskladiti s njim, što znači da možemo postati svjesni sudionici u odvijanju te više svrhe!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaPravi duhovni život je vrlo dubok i misteriozan
Slijedeća objavaJabučni ocat: čudesna tekućina odgovorna za dobro zdravlje
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.