15. tithi – Krišna Amavasja
Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvaphalguni

Priroda današnjeg dana je “nezadovoljstvo”. Često se zna dogoditi da smo nezadovoljni sami sa sobom. Do toga dolazi kada smo nezadovoljni osobnim postignućima i kvalitetama a također i zbog aktivnog neprihvaćanja svojih nedostataka. Ako nam vlastite mane i problemi ne daju mira i dobivaju sve veće značenje tada dolazi do akumulacije negativne energije. Sile ravnoteže tada stupaju u akciju kako bi odstranile taj potencijal. Njihovo djelovanje može biti usmjereno ili na razvoj vrlina ili na borbu s nedostacima. Ako izaberemo borbu s nedostacima tada se sve okreće protiv nas. Skrivati nedostatke je beskorisno a ukloniti teško. Npr. ako pokušavamo prikriti nedostatak samopouzdanja, postati ćemo još više nesigurni ili ćemo kompenzirati to stanje i postati arogantni.

No, ako naše nezadovoljstvo postane odskočna daska za samousavršavanje tada se ravnoteža ne narušava. Potrebno je samo jedno stanje zamijeniti s drugim.
Danas je dobar dan da nezadovoljstvo zamijenimo s zadovoljstvom!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 04.09.2013.
Slijedeća objavaŠri Išopanišada – Treća mantra – Odgovornost ljudskog oblika života
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here