6. tithi – Šukla Šasthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvabhadrapada

Priroda današnjeg dana je “priroda uma”.

Budni između ostalog možemo ostati i tako što ćemo svoj um navesti da postavlja pitanja kao što su:” Vidim li nešto što volim?”, “Koliko stvari koje volim mogu vidjeti?”, “Ima li još nešto što volim”?, “Vidim li nešto što me oduševljava?”, “Vidim li nešto što me uzbuđuje?”, “Vidim li nešto prema čemu osjećam strastvenu ljubav?”, “Ima li ovdje još nešto što volim?”, “Mogu li čuti nešto što volim?”. Kad svom umu postavljamo pitanja, on si nemože pomoći, nego se odmah baca na posao kako bi nam pružio odgovore. Istog trenutka zaustavlja sve ostale misli, tragajući za odgovorima na naša pitanja.

Tajna je u tome da svom umu trebamo redovito postavljati pitanja. Što više pitanja možemo postaviti, to ćemo više uspijevati kontrolirati svoj um. Naš će um tada surađivati s nama i radit će ono što mi želimo, umjesto da radi protiv nas.

Ako ga ne kontroliramo, um se ponekad može oteti kontroli poput teretnog vlaka koji juri niz planinu bez strojovođe. Mi smo strojovođe vlastitog uma, stoga preuzmimo kontrolu i zaokupimo ga svojim uputama, govoreći mu što da radi.

Danas je dobar dan da to pokušamo učiniti!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

train

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 05.01.2014.
Slijedeća objavaAko želite smršaviti, jedite sporije
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.