7. tithi – Šukla Saptami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Bharani

Priroda današnjeg dana je “prilagodba”.

Debeo hrast bi se mogao slomiti pod naletom snažnog vjetra. Savitljiva vrba će ga bez problema izdržati. Za prilagodbu je potrebno savitljivost duha i tijela. Koliko smo puta patili jer nismo željeli prihvatiti nove uvjete života? Zatvorili smo se u stare, krute obrasce i nismo sposobni prihvatiti promjenu. Ponekad je teško prihvatiti činjenicu da se sve mijenja, te da se i mi, ako želimo napredovati, moramo promijeniti.

Prilagodba je značajka praktične mudrosti. Ono što smatramo vječnim zapravo su samo valići na površini beskrajnog mora. Još tren i sve će to nestati. Kakvog onda smisla ima držati se čvrsto naučenih stavova i uvjerenja? Život se uvijek mijenja, a naša je zadaća da se prilagođavamo toj promjeni. Ako uspijemo u tome, kao čudom se pred nama otvaraju vrata vječnosti; usred promjene počinjemo uočavati ono što se ne mijenja i što se ne mora prilagođavati novim uvjetima. Ali put do tog otkrivenja vodi kroz umjetnost prilagodbe!

Danas je dobar dan da se počinjemo prilagođavati!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaZadovoljstvo je priroda svjesnosti
Slijedeća objavaLjekovita svojstva kupusa
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here