15. tithi – Šukla Purnima
Čandra ili Mjesec u nakšatri Rohini

Priroda današnjeg dana je “naši negativni osjećaji”.

Osjećaj krivnje također je jedan od najširih kanala preko kojeg negativnosti crpe iz nas energiju. Nameću nam ga od samog djetinjstva. To je vrlo prikladna metoda manipulacije: “Ako si kriv, moraš raditi što ću ti reći”. Živjeti s osjećajem krivnje vrlo je neugodno i zato ljudi od njega nastoje pobjeći. No, na koji način? Pretrpjeti kaznu ili odraditi krivnju. I jedno i drugo podrazumijeva podčinjavanje, podređivanje i upućivanje misli u određenom smjeru. Osjećaj dužnosti poseban je slučaj osjećaja krivnje. Dužan znači nečim obavezan, dužan ispunjavati. U konačnosti “krivi” kao i “pravi” a tako i prinuđeni, hodaju pognutih glava i prinose negativnosti svoju glavu da je predaju u obliku energije. Stvoreni, sugerirani osjećaj krivnje omiljeno je oružje manipulatora.

Na taj način stvoreni osjećaji postaju navike koje stvaraju probleme i prisiljavaju na nedjelotvorno ponašanje dok je njihovo uklanjanje teško. One su iluzija udobnosti . Čovjek više vjeruje onome što otprije poznaje. Staro, ono što dolazi iz navike, već je preporučeno iskustvom.

Zato je potrebno da osvijestimo svoje negativne osjećaje i obrasce, da proradimo na njima i da ih se pokušamo osloboditi. To oslobađanje “neće ići preko noći” ali ako se dovoljno potrudimo i ako budemo uporni uspjeh nam je zajamčen.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaPuni Mjesec – Margashirsha Nakshatra
Slijedeća objavaImunitet: 2 vitaminske bombe koje vas trajno štite
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.