13. tithi – Šukla Trijodaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Dhaništa

Priroda današnjeg dana je “priroda uma”.

Budući je naš um stvorio naše osjećaje, mi ih možemo mijenjati po svojoj volji. Kad naučimo popravljati svoje raspoloženje i stanja po volji, prestat ćemo se poistovjećivati sa svojim mentalnim stanjima, emocijama, osjećajima, navikama, karakteristikama i drugim osobnim mentalnim značajkama. Odbacit ćemo zbirku neobičnosti i nespretnosti koje nam zapravo ne pripadaju. Jasno je da je za to potrebna duboka mentalna koncentracija i moć mentalne analize. Ipak, svatko od nas može obaviti taj zadatak, pa čak i oni koji nisu napredni u stanju su u svojoj mašti zamisliti kako bi se taj proces mogao obaviti.

Kad završimo s tim procesom odvajanja, shvatit ćemo da svjesno posjedujemo svoje “ja” koje se sastoji od dva vida, “ega” i “ja”: ja je mentalna maternica koja stvara misli, ideje, emocije, osjećaje i druga mentalna stanja. Ja svijesti donosi stvaralačke ideje i nadahnuća svih vrsta. Njegova je moć stvaralačke energije neizmjerna, ali ja mora dobivati energiju od ega, kako bi ostvarila svoje misaone tvorevine.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaUdruga za pomoć djeci i roditeljima “SARA” iz Splita prezentira program “Volim učiti”
Slijedeća objavaZdravstvene dobrobiti tahinija
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.