3. tithi – Šukla Tritija
Čandra ili Mjesec u nakšatri Svati

Priroda današnjeg dana je “osvješčivanje”

Budući je naš um stvorio osjećaje i druga stanja, mi ih možemo mijenjati po svojoj volji. Kad naučimo popravljati svoje raspoloženje i stanja po volji, prestat ćemo se poistovjećivati sa svojim mentalnim stanjima, emocijama, osjećajima, navikama, karakteristikama i drugim osobnim mentalnim značajkama. Odbacit ćemo zbirku neobičnosti i nespretnosti koje nam zapravo ne pripadaju. Jasno je da je za to potrebna duboka mentalna koncentracija i moć mentalne analize. Ako to ne možemo učiniti tada barem u svojoj mašti možemo zamisliti kako bi se taj proces mogao obaviti.

Trebali bismo uistinu razumjeti neke stvari o sebi. Trebali bismo započeti u ranoj dobi i zapitati se: Tko smo to mi? Što nas uistinu pokreće? Trebali bismo upoznati sami sebe. Škola nam u tome nije pomogla. Naši nam roditelji ne pomažu u tome. Kolege na poslu nam također u tome ne pomažu. Ako to sami ne napravimo, neće ni bilo tko drugi.

Danas je dobar dan da pokušamo osvijestiti sami sebe!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaPonoćna sjena
Slijedeća objavaOrasi će smanjiti kolesterol bolje od tableta
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here