3. tithi – Šukla Tritija
Čandra ili Mjesec u nakšatri Čitra

Priroda današnjeg dana je “hvala ti”.

Današnji dan učinimo što ljepšim tako što ćemo svjesno izražavati zahvalnost i unijeti magiju u uobičajene jutarnje aktivnosti. Od trenutka kad otvorimo oči pa dok ne obujemo cipele ili dok se ne spremimo do kraja, izgovarajmo čarobne riječi, hvala ti, za sve što dodirnemo i koristimo. Nije važno hoćemo li se istuširati ili odjenuti čim ustanemo; vježbu čarobno jutro svejedno možemo obaviti bez obzira na to kakav nam je jutranji raspored. Kada se probudimo i doručkujemo, tada uz sve ono što dodirnemo i pojedemo izgovarajmo čarobne riječi hvala ti. Zahvalimo za svoju jutarnju kavu, čaj, voćni sok i doručak. Zbog tih namirnica uživamo u jutru i one nam daju energiju za dan koji je pred nama. Budimo zahvalni na kuhinjskim aparatima koje koristimo za pripremu doručka ili ručka – za hladnjak, tanjure, pećnicu, toster aparat za kavu ili čajnik.

Izađimo vani, hodajmo. Spustimo prvu nogu i kažimo hvala, hvala i kada spustimo drugu nogu. Kažimo hvala i zemlji koju dodirujemo svojim nogama. Zahvalimo se svemu: suncu, oblacima, nebu, pticama, travi, poznaniku kojeg susretnemo.

Na kraju dana samo promatrajmo svoje osjećaje nakon toliko izgovorenih hvala. Vjerojatno ćemo ostati začuđeni.

Danas je čaroban dan za reći hvala!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaSramota – trećina biljnih vrsta povlači se s tržišta zbog prilagođavanja Europskoj Uniji
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 09.09.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here