4. tithi – Šukla Čaturthi

Čandra ili Mjesec u nakšatri Višaka

Priroda današnjeg dana je “budimo zahvalni na odnosima”.

Zamislimo da smo jedina osoba na Zemlji – u takvom slučaju ništa ne bismo željeli raditi. Koja bi bila svrha slikanja kad sliku nitko ne bi mogao vidjeti ? Koja bi bila svrha skladanja , ako nitko ne bi mogao čuti glazbu? Koja bi bila svrha smišljanja izuma, ako ga nitko ne bi mogao koristiti? Ne bismo imali nikakvog razloga ići od jednog mjesta do drugog , jer kamo bismo god otišli, bio bi isto – ondje nikoga ne bi bilo. U našem životu ne bi bilo nikakvog zadovoljstva niti radosti.

Upravo kontakti i iskustva s drugim ljudima pružaju radost, smisao i svrhu našem životu. Zbog toga odnosi utječu na naš život više od bilo čega drugog. Da bi smo ostvarili život o kojem sanjamo, presudno je da shvatimo kako odnosi utječu na naš život i kako su oni najmoćniji kanali kojima zahvalnost može početi magijski mijenjati naš život.

Današnja psihološka istraživanja pokazuju da ljudi koji izražavaju zahvalnost imaju bliskije odnose, više su povezani s obitelji i prijateljima te u svom životu imaju ljude koji su im naklonjeni.

Danas je dobar da da budemo zahvalni na svojim odnosima, pa makar trenutno i nisu dobri!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaŽvačite hranu – probava započinje u ustima
Slijedeća objavaZaboravnost duše
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here