7. tithi – Šukla Saptami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Dhaništa

Priroda današnjeg dana je “čuvajmo se negativnosti”!

Okrivljavanje, kritičnost, traženje mana i prigovori oblici su negativnosti. Svi nam oni donose sukobe. Sa svakim sitnim prigovorom, sa svakim trenutkom u kojemu nekoga kritiziramo, mi zračimo negativnošču. Kad prigovaramo zbog vremena, prometa, vlade, partnera, djece, roditelja, čekanja u redovima, hrane, vlasitita tijela, posla, cijena, buke ili usluga, to su naizgled nevažne sitnice, ali one sa sobom nose teret negativnosti.

Iz svog riječnika izbacimo riječi kao što su strašno, užasno, odvratno i grozno, jer kad ih izgovaramo, one sa sobom nose snažne osjećaje. Kad ih izgovorimo, moraju nam se vratiti, što znači da mi sami svom životu pridajemo takve etikete. Zar ne mislimo da bi bilo dobro kad bismo češće izgovarali riječi kao što su fantastično, čudesno, sjajno, krasno i prekrasno?

Danas je dobar dan da mislimo pozitivno, govorimo pozitivno i djelujemo pozitivno!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

street

Prethodna objavaStaroegipatska holistička znanost o povezanosti tijela i duha
Slijedeća objavaPanchakarma – čišćenje organizma na ayurvedski način
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.