4. tithi – Šukla Čaturthi

Čandra ili Mjesec u nakšatri Svati

Priroda današnjeg dana je “osjećajna kvaliteta”. Kada smo radosni, kada izražavamo radost, zauzvrat ćemo doživjeti radosna iskustva, radosne situacije i susresti radosne ljude kamo god pošli. Od sitnog iskustva, kad na radiju čujemo svoju omiljenu pjesmu, do krupnijih iskustava, kada primimo povišicu – sve takve okolnosti koje doživljavamo zapravo su zakon privlačnosti koji reagira na naš osjećaj radosti. Kad smo razdražljivi, kad zračimo razdražljivošću, zauzvrat ćemo doživjeti iskustva i situacije koje će nas razdražiti te ćemo, kamo god pošli, susretati ljude koji će nas razdražiti. Od sitnih smetnji kao što je komarac, do krupnijih uzroka razdražljivosti, i kad nam se pokvari automobil, sva su ta iskustva zakon privlačnosti koji reagira na našu vlastitu razdražljivost.

Nasuprot tomu, svaki naš dobar osjećaj sjedinjuje se silom ljubavi, jer ljubav je izvor svih dobrih osjećaja. Osjećaji oduševljenja, uzbuđenja i strasti izviru iz ljubavi, a kad bilo koji od njih stalno osjećamo, oni će nam zauzvrat pružiti život ispunjen oduševljenjem, uzbuđenjem i strašću.

Danas je dobar dan da pripazimo na kvalitetu svojih osjećaja.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 08.09.2013.
Slijedeća objavaVedska kultura – majka čovječanstva
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here