1. tithi – Krišna Pratipada
Čandra ili Mjesec u nakšatri Ašvini

Priroda današnjeg dana je “promijenimo svoje misli”.

Mnogi od nas imaju osjećaj da su zaglavljeni u svojim trenutnim okolnostima, da su zarobljeni ili ograničeni. Kakve god bile naše sadašnje okolnosti, one su samo trenutna stvarnost. Jer naša trenutna stvarnost i naš sadašnji život rezultat su naših misli. Sve će se to posve promijeniti kad počnemo mijenjati svoje misli i osjećaje.

Očekivanje je moćna privlačna snaga, jer nam privlači upravo ono što očekujemo. Želja nas povezuje s onim što želimo, a očekivanje željeno privlači u naš život. Očekujemo ono što želimo, ne očekujemo ono što ne želimo.

Ipak, većina ljudi razmišlja o svojim trenutnim okolnostima i tvrdi: “Eto, to sam ja”. No to nismo mi. To je ono što smo bili. Recimo, primjerice da na računu nemamo dovoljno novca, da nismo ostvarili odnos koji želimo ili da nam zdravlje i tjelesna kondicija nisu kakvi bi trebali biti. No, to nismo mi, to je zaostali ishod naših proteklih misli i djela. Stoga neprestano živimo u tim zaostalim posljedicama misli i djela kojima smo se bavili u prošlosti. Ako promotrimo sadašnje stanje stvari i određujemo se njime, osuđujemo se na iste takve okolnosti i budućnosti.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaIzliječio sam rak pšeničnom travom!
Slijedeća objavaVidjeti ljubav u svakoj situaciji
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.