11. tithi – Šukla Ekadaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Mrigašira

Priroda današnjeg dana je “zaljubljenost”.

Ako smo zaljubljeni tada imamo osjećaj da je cijeli svijet naš. No, problem je u tome što cijeli život nismo u stanju zaljubljenosti. Kod zaljubljenosti fiziološka strana igra veliku ulogu, luče se različiti hormoni kao recimo dopamin, serotonin koji u kemizmu tijela takvo stanje zaljubljenosti podržavaju. No, ima situacija kada smo zaljubljeni u sami sebe, što naravno nije dobro jer tada možemo govoriti o narcisoidnosti. Zaljubljenost je prekrasan osjećaj, a najljepša je zaljubljenost u Boga, našega tvorca. To se danas teško može ostvariti i spoznati. Ipak, određene duhovne sljedbe nastoje ostvariti zaljubljenost u Boga putem Bhakti yoge. Vrlo zanimljivo, ali dosta teško ostvarivo. No svaki trud se isplati, a realizacija zaljubljenosti u Boga može biti najveći poklon.

Danas je dobar dan da pokušamo ostvariti zaljubljenost u naš život, u prirodu, u naše bližnje, djecu, životinje, možda u svoje hobije, a oni koji žele mogu pokušati ostvariti zaljubljenost u Boga!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaGorski kristal – zaštitnik vašeg prostora
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 11.02.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.