28. tithi –  Krishna Chaturdashi

Chandra ili Mjesec u nakshatri Dhanishta

Priroda današnjeg dana je netrpeljivost. Danas se ponovno suočavamo s jednom negativnom osobinom kao što je netrpeljivost. Netrpeljivi smo uglavnom prema drugim ljudima i često govorimo: “Ma neću to više trpjeti,  grozan je”. Ipak, moramo se zapitati, da li netko trpi zbog naših loših navika i ponašanja. Prema vedskom kalendaru s današnjim danom vlada polubog Šiva koji simbolizira destrukciju i razaranje formi. Sve što je nečisto mora se pročistiti kroz vatru pročišćenja, kako bi ponovno povratilo svoj zaboravljeni sjaj. Naravno, ovdje prvenstveno mislimo na duhovno pročišćenje.

Mjesec u zvijezdi Dhanishta također je povezan uz Šivu. Dhanista je simbolizirana s bubanjom, s instrumentom koji daje ritam, a Šiva pleše svoj kozmički ples udarajući u bubanj. Svojim plesom Šiva ukazuje da vrijeme odnosi sve, razara sve, mijenja sve i da ništa ne može ostati isto, koliko god se mi oko toga trudili.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaKrešimir Mišak: Jezik znakova
Slijedeća objavaRecite ne mobitelima i kompjutorima neposredno prije spavanja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here