10. tithi – Šukla Dašami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Ardra

Priroda današnjeg dana je “unutarnje Sunce”.

Kao što postoji vanjsko Sunce, kojeg svi mi poznajemo, tako svatko od nas posjeduje i svoje unutarnje Sunce. Naše unutarnje Sunce je prana ili životna energija koja cirkulira uzduž kralježnice i kroz sistem čakri zajedno s našim dahom. Prana povezuje naš unutarnji zodijak s vanjskim zodijakom. Naše disanje je naše unutarnje pranično Sunce: udisaj predstvlja dan a izdisaj predstavlja noć. To je astrološka baza za yogijske tehnike pranajame čiji je cilj probuđenje i kretanje energizirane prane uzduž naše kralježnice. Ako to prakticiramo, svaki naš dah ima veliku snagu aktivacije čakri i buđenje Kundalini, “zmijske” snage koja otvara čakre i koja budi energiju našeg unutarnjeg Sunca.

Danas je dobar dan da pratimo svoje disanje, duboki udisaj pa duboki izdisaj. Učinimo to nekoliko puta i svakako ćemo biti osvježeni!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaVedanta – znanost o Bogu
Slijedeća objavaCijepljenje nije imunizacija
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.