4. tithi – Šukla Čaturthi

Čandra ili Mjesec u nakšatri Utaraphalguni

Priroda današnjeg dana je “snaga srca”. David Bohm, kvantni fizičar je rekao: “Čovjek je u svojevrsnom smislu mikrokozmos svemira, tako da je zapravo on sam ključ svemira”.

Unutrašnjost našeg tijela točna je karta našeg sunčeva sustava i svemira. Naše je srce sunce i središte našeg tjelesnog sustava. Organi su planeti te upravo kao što planeti ovise o suncu da bi ostali u ravnoteži i skladu, tako i svi organi čovjekova tijela ovise o srcu kako bi zadržali ravnotežu i sklad.

Istraživanja su pokazala da osjećaji ljubavi, zahvalnosti i poštovanja potiču čovjekov imunosni sustav, povećavaju proizvodnju vitalnih kemijskih tvari, pojačavaju fizičku vitalnost i energiju, smanjuju razine stresnih horomona, povišen tlak, tjeskobu, osjećaj krivnje, iscrpljenosti itd. Osjećaj ljubavi također stvara viši stupanj usklađenosti srčanog ritma. Magnetsko polje čovjekova srca 5000 puta je moćnije od magnetskog polja mozga te se pruža od pola metra do metar oko našeg tijela.

Danas je dobar dan da razvijamo svoja srca putem ljubavi i zahvalnosti!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaVIDEO: Kalifornija – Brutalna policija protiv proizvođača organske hrane
Slijedeća objava10 stvari koje prerađivačka prehrambena industrija ne želi da znate!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here