15. tithi – Šukla Purnima
Čandra ili Mjesec u nakšatri Šravana

Priroda današnjeg dana je “zabrinutost”.

Svi smo ponekad zabrinuti. To je sasvim uobičajen, ljudski osjećaj, ali je ujedno i sasvim uzaludan te prigušuje osjećaj sreće. Zabrinutost nam nikad neće pomoći da se bolje osjećamo. Ona nikome nije korisna i ništa ne može popraviti.

Kako možemo zaustaviti osjećaj zabrinutosti? Najprije sastavimo popis svojih najvećih briga. Tada utvrdimo kada smo najzabrinutiji. Provjerimo postoje li svojevrsni obrasci u našoj zabrinutosti. Postoji li nešto konkretno što u nama izaziva zabrinutost? Je li možda riječ o domino – efektu, kad jedna stvar pokrene drugu?

Kad smo utvrdili obrazac svoje zabrinutosti, uobičajene poveznice ili pokretače, možemo utvrditi strategiju kojom ćemo prevladati svoje brige.

Zapitajmo se kolika je vjerojatnost da se dogodi ono zbog čega brinemo. Na ljestvici od jedan do deset odredimo kolika je vjerojatnost da će se ostvariti naši strahovi?

Planirajmo nešto poduzeti samo ako uistinu postoji potreba za tim. Poslužimo se maštom kako bismo osmislili što više načina za poboljšanje situacije.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaPostoji li objektivna realnost?
Slijedeća objavaSlana pita od tofua i graška
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.