11. tithi – Šukla Ekadaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Kritika

Priroda današnjeg dana je “jesmo li budni?”

Većina od nas je, i neznajući to, uspavana. Rađamo se uspavani, živimo uspavani, ženimo se i udavamo se uspavani, podižemo djecu uspavani, umiremo uspavani, da se nikada stvarno ne probudimo. Nikada ne uspijevamo shvatiti ljepotu i čudesnost onoga što nazivamo ljudskom egzistencijom.

Većina nas nikada ne uspijeva shvatiti kako je sve dobro, jer smo utonuli u san. Živimo u košmaru. Zato se moramo probuditi. Nismo više mali da samo spavamo. Moramo se prestati zabavljati sa svojim igračkama. Mnogi od nas tvrde kako žele izaći iz dječjeg vrtića, ali ne treba im vjerovati. Oni samo žele povratiti svoje polomljene igračke. Vratite mi moju ženu. Vratite mi moj posao. Vratite mi moj uspjeh. To je ono što mi želimo. Samo nove igračke. Sve je u tome. Buđenje nije ugodno. Mi lijepo ležimo u krevetu, buđenje nas samo uznemiri.

Ipak, danas je dobar dan za buđenje i za gledanje svijeta oko nas, našim pravim očima!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

dupin

Prethodna objavaSto i jedan zvrk
Slijedeća objavaKako očistiti voće i povrće od pesticida i nečistoća
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.