7. tithi – Šukla Saptami

Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvašadha

Priroda današnjeg dana je “stvaramo mislima”

Svi smo stvoritelji. Stvaranje je za nas moguće uz pomoć zakona privlačnosti. Najveći učitelji i avatari svojim su čudesnim djelima objavljivali Stvaralački Proces u mnoštvu oblika. Neki su veliki učitelji pričali priče kako bi pokazali način na koji Svemir djeluje. Mudrost njihovih priča prenosila se stoljećima i postala je legendarnom. Mnogi današnji ljudi ne shvaćaju da je suština tih priča prava životna istina.

Sjetite se Aladina i čarobne svjetiljke. Aladin podigne svjetiljku, otrese prašinu i eto ti Duha. Duh uvijek izgovara iste riječi : “Tvoja je želja moja zapovijed”! Razmislimo o tome. Primjenimo tu metaforu na vlastiti život. Sjetimo se da Aladin uvijek traži ono što mu je potrebno. Uz njega je sveukupnost Svemira, predočena Duhom. Tradicije su mu davale različita imena – sveti anđeo čuvar, više ja. Možemo ga nazvati kako god želimo i odabrati naziv koji je za nas najbolji, ali svaka nam tradicija govori da postoji nešto što je obuhvatnije od nas. Duh uvijek izgovara iste riječi: “Tvoja je želja moja zapovijed”.

Ta priča govori da smo mi sami stvorili čitav svoj život i sve što se u njemu pojavljuje. Duh jednostavno odgovara na svaku našu zapovijed. Duh je zakon privlačnosti, uvijek prisutan, uvijek sluša sve što mislite, govorite i radite. Duh pretpostavlja da želite sve ono o čemu razmišljate, pa čak i ako želimo ono što za nas u osnovi nije dobro. Mi trebamo samo pomisliti a Duh istog trenutka kroz ljude, okolnosti i događaje počinje utjecati na Svemir kako bi nam ispunio želju.

Danas je dobar dan da stvaramo mislima i da pripazimo što želimo!!!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objava5 izvanrednih načina kako da koristite lavandu tijekom sezone prehlade i gripe!
Slijedeća objavaBhagavad-gita – Put Yoge
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here