9. tithi – Šukla Navami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Satabiša

Priroda današnjeg dana je “srodna duša”.

Život je krug kojim energija protječe i preobražava se. Naše odnose također možemo usporediti s krugom. Svatko je od nas polovica kugle koju je moguće upotpuniti samo putem ljubavnog odnosa s drugom osobom. Svi smo mi polovice cjeline, a srodna duša je naša suđena druga polovica. Osjećati se ispunjenim i živim, usvojiti neke od najvažnijih karmičkih pouka, znači biti u odnosu s drugom osobom koja savršeno pristaje u naš krug, koja posjeduje istu razinu karmičke energije i podržava tok naše energije. Energije dviju polovica se stapaju i tako dobivaju više prostora za protok. Miješanje energija svakom partneru pruža mogućnost razvoja i rasta.

Ipak, pronalaženje srodne duše može biti dugotrajan proces. Nekima to polazi za rukom već u mladosti, dok je drugima potreban skoro cijeli život. Naša srodna duša je osoba prema kojoj osjećamo snažnu privlačnost jer dijelimo istu životnu svrhu. Srodna duša je osoba koja nas dopunjuje i koju mi dopunjujemo. Ona je odraz onoga što moramo naučiti, onoga što nam nedostaje.

Danas je dobar dan da učinimo prvi korak prema svojoj srodnoj duši, ako to već nismo učinili.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

beach

Prethodna objavaRamajana
Slijedeća objavaPatanjali yoga – Disciplina za samorealizaciju
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here