10. tithi – Šukla Dašami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Utarabhadrapada

Priroda današnjeg dana je “sve osjećamo”.

Od trenutka kad smo se rodili, uvijek smo nešto osjećali, kao i svaka druga osoba. Dok spavamo, možemo prekinuti tijek svjesnih misli, ali nikad ne možemo prestati osjećati, jer biti živ znači osjećati život. Mi smo osjećajna bića do same naše srži i stoga nije nikakva slučajnost da je svaki dio našeg ljudskog tijela stvoren tako da možemo osjetiti život.

Posjedujemo osjetila vida, sluha, okusa, mirisa i dodira kako bismo mogli osjetiti sve u svom životu. Kako se osjećamo u svakom trenutku daleko je važnije od bili čega drugog, jer ono što ovog trenutka osjećamo stvara naš život. Kad ne bismo imali osjećaje, naše misli i riječi ne bi imale nikakvu moć u našem životu. U jednom danu glavom nam prođe mnoštvo misli koje ne vode ničemu, jer mnoge od njih u nama ne izazivaju jake osjećaje. Važno je ono što jako osjećamo!

Zamislimo svoje misli i riječi kao raketu, a svoje osjećaje kao gorivo. Raketa je vozilo koje se ne može pokrenuti bez goriva, jer gorivo je moć koja je pokreće. Isto je s našim mislima i riječima. Naše su misli i riječi vozila koja bez naših osjećaja ne mogu nikamo krenuti, jer su naši osjećaji moć naših misli i riječi!

Danas je dobar dan da osjećamo jako, da osjećamo pozitivno i da privlačimo obilje u svoje živote!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

rocket

Prethodna objavaZašto volimo grejp?
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 12.12.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.