12. tithi – Šukla Dvadaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Rohini

Priroda današnjeg dana je “budimo se pa smo ludi”.
Znamo li koji je znak buđenja naše svijesti, naše samospoznaje? To je trenutak u kojem se pitamo: “Jesam li ja lud, ili su to svi ostali?” Zaista je tako. Jer mi smo stvarno ludi. Čitav svijet je lud. Jedini razlog što nismo zatvoreni u ludnice je što nas ima previše. Dakle, ludi smo. Živimo uvjeravajući se u sulude ideje o ljubavi, odnosima s drugim ljudima, sreći, radosti i svemu ostalom. Stekli smo uvjerenje kako smo do tog stupnja ludi, da kad se svi slažu u nečemu, onda to mora biti pogrešno.

Svaka nova ideja, svaka velika ideja, potekla je od manjine koju je predvodio jedan čovjek. Recimo, Budha – manjina koju čini jedan čovjek. Svi su u to vrijeme govorili drukčije od onoga što je on govorio. On je za njih bio lud, on je hulio! Isto je i sa Isusom, on je za Židove bio lud, hulio je. Mislim da je svima nama, koji razmišljamo drugačije kompliment kada nam kažu da smo ludi. Pa vjerojatno smo se upravo probudili, upravo sada na današnji dan!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

šuma

Prethodna objavaDuhovna i materijalna energija
Slijedeća objavaObmanjujuća moć maye
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.