8. tithi – Šukla Aštami

Čandra ili Mjesec u nakšatri Utarašadha

Priroda današnjeg dana je “sve je jedno”.

Astronom Carl Sagan jednom je rekao da smo svi mi sastavljeni od zvjezdane prašine. Objasnio je da smo mi poput zvijezda složeni od ugljika, dušika i kisika, kao i od mnogih drugih tvari. Ne samo što imamo slične elemente, nego je još važnije to što zvijezda vrlo često eksplodira kad dosegne kraj svog života. Kad se to dogodi, njezini se dijelići koje astronomi nazivaju “prašinom” ili zvjezdanom prašinom, rasprsnu svemirom. Budući da je svemir prvi koji se bavio reciklažom, u njemu se pri stvaranju novih planeta i sunčevih sustava ponovno koristi sve što se može koristiti. Stoga je sve na Zemlji  – oceani, planine, stable, svi mi – stvoreno od zvjezdane prašine!

No, da bismo shvatili svemir, moramo najprije poznavati sebe. Ako se okrenemo vlastitoj unutrašnjosti, možemo pronaći odgovore na sva pitanja, jer je sve što nam je potrebno već u nama.

Danas je dobar dan da pokušamo spoznati povezanost svega u prirodi!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaKvinoja – međunarodna namirnica 2013. godine
Slijedeća objavaVelike količine aluminija pronađene u mlijeku za novorođenčad
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here