10. tithi – Šukla Dašami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvabhadrapada

Priroda današnjeg dana je “zahvalnost u odnosima”.

Ako je neki naš odnos težak ili smo ga raskinuli, ako nam je srce slomljeno, ako drugoj osobi nešto zamjeramo ili je okrivljujemo, sve to možemo promijeniti pomoću osjećaja zahvalnosti. Zahvalnost će na čaroban način poboljšati svaki narušen odnos. Zašto zahvalnost?

Zato jer smo kroz jedan takav odnos nešto naučili o sebi i o toj osobi.

Kad nam je odnos s nekim težak ili se suočimo s poteškoćama u odnosu, gotovo nikad nismo zahvalni drugoj osobi. Umjesto toga je okrivljujemo za sve probleme u odnosu, a to znači da ne osjećamo ni mrvicu zahvalnosti. Okrivljavanje nikad neće poboljšati odnos i nikad nam neće poboljšati život. Zapravo, što više okrivljujemo drugu osobu, to će nam se i odnos I život pogoršavati. Bilo da je riječ o sadašnjem ili prošlom odnosu, ako gajimo negativne osjećaje prema drugoj osobi, primjena zahvalnosti otklonit će te osjećaje.

Moramo shvatiti da negativni osjećaji prema drugoj osobi uništavaju naš vlastiti život a zahvalnost ih otklanja!

Danas je dobar dan da riješimo svoje negativne odnose putem zahvalnosti!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

kiša

Prethodna objavaPušenje postaje prošlost – Slijedite ove savjete i pobijedit ćete želju za cigaretama
Slijedeća objavaAstronomske Siddhante
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here