13. tithi – Šukla Trijodaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Mrigašira

Priroda današnjeg dana je “put odricanja”.

Ni odricanje nije pravo rješenje. Svaki put kada se odreknemo nečega, obmanjujemo sebe. Čega se odričemo? Svaki put kad se odrekenemo nečega, ostajemo zauvijek vezani za predmet odricanja. Kada se borimo protiv nečega zauvijek smo vezani za to. Sve dok se borimo s nečim dajemo mu moć. Dajemo mu moć jednaku onoj koju trošimo u toj borbi. Svako od nas treba prihvatiti svoje “demone”, jer boreći se protiv njih, mi im dajemo moć. Jedini izlaz je u tome da ne dozvolimo da budemo prevareni. Ne odričimo se, ali ne dozvolimo da budemo prevareni. Pokušajmo shvatiti pravu vrijednost nečega i neće nam biti potrebno da se odričemo – jednostavno će nam ispasti iz ruku. Ipak, ako smo toliko hipnotizirani da mislimo kako ne možemo biti sretni bez neke stvari ili neke druge ili treće, onda smo se našli u klopci.

Današnja tzv. duhovnost želi nas ponekad natjerati na žrtve, na odricanje od mnogih stvari. To je sasvim uzaludno. I dalje bismo ostali uspavani. Ono što nam treba je spoznaja i shvaćanje. Kad bismo nešto spoznali , tada bi nam nestala želja za konkretnim objektom od kojega “ovisi naša sreća”.

Danas je dobar dan da barem nešto pokušamo spoznati!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

stol

Prethodna objavaTehnike opuštanja koje morate isprobati!
Slijedeća objavaTop 7 namirnica za zdravu zimu bez bolesti
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here